Προφίλ

Το 1981 ιδρύθηκε η VITA CONSTRUCTION LTD (Nigeria ) από τον κ. Βαρνάβα Βαρνάβα, με σκοπό την δραστηριοποίηση της στον κλάδο κατασκευών στη Νιγηρία, Δυτική Αφρική. Σήμερα η VITA CONSTRUCTION LTD (Nigeria ) κατέχει ήδη ηγετικό ρόλο στην οικοδομική βιομηχανία της Νιγηρίας, όπου έχει ολοκληρώσει σημαντικά κατασκευαστικά έργα, περιλαμβανομένων μεγάλης κλίμακας τεχνικά έργα, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, συγκροτήματα γραφείων, πρεσβείες και οικιστικά συγκροτήματα. Η επιτυχής αναπτυξιακή πορεία της VITA CONSTRUCTION LTD στη Νιγηρία ενθάρρυνε τον ιδρυτή της να επεκτείνει τις δραστηριότητες στον τομέα των κατασκευών και ανάπτυξης γής στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα και Κύπρο, δημιουργώντας τον Όμιλο εταιρειών ‘’VITA ’’.

Σήμερα ο Όμιλος δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς, όπως τα πλαστικά (Κύπρος) και το εμπόριο (Νιγηρία) και εργοδοτεί πέραν των 2000 ατόμων.

Η παγκόσμια και πολύχρονη πείρα του Ομίλου και το εξαιρετικό επίπεδο τεχνικής κατάρτισης στον τομέα των κατασκευών έπαιξαν καθοριστικό παράγοντα στην απόφαση του ιδρυτή του κ. Βαρνάβα να εισέλθει δυναμικά στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων στην Κύπρο δια μέσου της εταιρείας VITA CYPRUS LTD που ήταν ήδη δραστηριοποιημένη στον τομέα των πλαστικών. Η Vita Cyprus Ltd έχει βαθμολογηθεί από το ‘Συμβούλιο Καταγραφής Κατασκευαστών Κύπρου’με το βαθμό ‘A ’ (για πείρα) αντανακλώντας την τεχνογνωσία που διαθέτει (αυτό το προσόν πολύ λίγες εταιρείες στην Κύπρο το έχουν).

Η Vita Construction (Κύπρος) συμπλήρωσε το πρώτο έργο της μέσα στο 2009, το οικιστικό συγκρότημα SmartHome® στο Τσέρι, Λευκωσία, χρησιμοποιώντας ‘έξυπνες’ μεθόδους κατασκευής εξασφαλίζοντας πολύ καλή ενεργειακή απόδοση. Το δεύτερο έργο SmartHome®, το Vita Court 2 (πολυκατοικία με 6 πολυτελή διαμερίσματα στη Παλλουριώτισσα, Λευκωσία), ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2011. Οι εργασίες για το τρίτο έργο Smarthome® στο Τσέρι - συγκρότημα τριών ανεξάρτητων πολυτελών κατοικιών - είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2012.


The company VITA CYPRUS LTD was originally founded in 1983 by Mr. Varnavas A. Varnava. It's founder, an entrepreneur by nature, became interested in rotational molding recognizing its potential in the growing plastic industry in the years to come, so, in 1996 a well-equipped factory started production of rotomolded items under the tradename VITAPLAST ... continue reading